Convertor valutar - Convertor BNR

Convertor valutar avansat - 26 Septembrie 2023


EUR
RON
Precizie zecimale convertor: 4
Afiseaza separator mii:
% - %

EUR vs. RON

Perioada:

Convertorul valutar este setat implicit pe data 26 Septembrie 2023 (adica ultimul curs BNR disponibil)


Convertorul valutar avansat va permite sa convertiti suma dorita la cursul BNR din orice data folosind calendarul. Zilele de weekend sunt dezactivate in calendar iar in zilele care au fost sarbatorile legale, cursul BNR nu este disponibil.

In plus fata de rezultatul conversiei, este afisat si rezultatul conversiei cu TVA + valoarea TVA-ului. In acest moment TVA-ul implicit este de 19% pentru majoritatea produselor si serviciilor dar exista si TVA de 9% pentru carti, turism, alimente, etc. Pentru locuintele pana in 120.000 euro (600.000 lei) TVA-ul este 5% incepand cu 1 ianuarie 2023, valabil doar pentru prima locuinta cumparata cu aceasta derogare.

In functie de valutele selectate in convertor acum este afisat si un grafic al evolutiei cursului valutar si link-ul conversie poate fi salvat si distribuit. Orice personalizare a conversiei, valute selectate in convertorul valutar, data curs, comision sau TVA vor fi salvate in link si pot fi distribuite a.i. persoana care primeste link-ul sa aiba acelasi rezultat al conversiei.

Ce este un convertor valutar online BNR?


Este un convertor valutar care asigura conversia usoara a diferitelor valute pe baza cursului oficial. Conversia valutara este de folos practic pentru turistii care calatoresc in strainatate, pentru a compara preturile produselor sau cursul de schimb oferit de casele valutare. De asemenea este util pentru converti pretul imobiliarelor si serviciilor in diferite monede straine, pentru companiile care fac afaceri in strainatate sau care sunt implicate in importuri si exporturi.

Care sunt beneficiile folosirii unui convertor valutar ce foloseste ratele oficiale?


 • Conversii valutare precise si fiabile: bazandu-te pe un convertor valutar online care utilizeaza cursurile de schimb oficiale de la Banca Nationala, poti obtine rezultate de conversie valutara extrem de precise si fiabile. Acest lucru asigura faptul ca persoanele fizice si juridice pot efectua cu incredere conversii si pot lua decizii financiare in cunostinta de cauza.
 • Cursuri de schimb actualizate: BNR actualizeaza in mod regulat cursurile de schimb oficiale pentru a reflecta conditiile actuale de pe piata. Utilizand un convertor online care incorporeaza aceste rate, utilizatorii pot accesa cele mai recente si actualizate rate de schimb disponibile. Astfel, se asigura ca conversiile lor reflecta cu exactitate cele mai recente fluctuatii ale pietei.
 • Incredere si credibilitate: Cursurile de schimb oficiale furnizate de bancile nationale sunt recunoscute pe scara larga ca fiind autorizate si demne de incredere. Utilizand un convertor valutar care se bazeaza pe aceste rate, utilizatorii pot avea incredere in transparenta, autenticitatea si legitimitatea informatiilor de conversie furnizate.
 • Conformitatea cu reglementarile: In functie de jurisdictie si de tranzactiile financiare specifice, aderarea la cursurile de schimb oficiale ale bancii nationale poate fi o cerinta legala sau de reglementare. Utilizand un convertor online care utilizeaza aceste rate, utilizatorii pot asigura respectarea reglementarilor aplicabile si pot evita orice potentiale probleme juridice.
 • Consecventa si compatibilitate: Cursurile de schimb oficiale ale bancii nationale sunt adoptate si utilizate pe scara larga de catre institutiile financiare si intreprinderi. Prin utilizarea unui convertor valutar online care incorporeaza aceste rate, utilizatorii pot obtine consecventa si compatibilitate in conversiile valutare pe diferite platforme si sisteme.

Legenda convertor valutar:


 1. RON = Leul romanesc
 2. EUR = Euro
 3. USD = Dolar SUA
 4. GBP = Lira sterlina
 5. CHF = Francul elvetian
 6. XAU = Gramul de aur
 7. BGN = Leva bulgareasca
 8. HUF = 100 Forinti maghiari
 9. MDL = Leul moldovenesc
 1. JPY = 100 Yeni japonezi
 2. AUD = Dolarul australian
 3. CAD = Dolarul canadian
 4. CZK = Coroana ceheasca
 5. DKK = Coroana daneza
 6. EGP = Lira egipteana
 7. NOK = Coroana norvegiana
 8. PLN = Zlotul polonez
 9. RUB = Rubla ruseasca
 1. SEK = Coroana suedeza
 2. TRY = Lira turceasca
 3. ZAR = Randul sud-african
 4. BRL = Realul brazilian
 5. CNY = Renminbi chinezesc
 6. INR = Rupia indiana
 7. KRW = 100 Woni sud-coreeni
 8. MXN = Peso-ul mexican
 9. NZD = Dolar neo-zeelandez
 1. RSD = Dinarul sarbesc
 2. UAH = Hryvna ucraineana
 3. AED = Dirhamul Emiratelor
 4. THB = Bahtul thailandez
 5. HRK = Kuna Croata
 6. XDR = DST
Du-te sus