Validare cod IBAN

Valideaza si verifica rapid un IBAN pentru erori


(Codurile IBAN introduse sunt validate conform algoritmului MOD 97-10 si nu sunt salvate in baza noastra de date.)


Ce este codul IBAN?


Codul IBAN este un acronim pentru International Bank Account Number. Acest cod (sir de caractere) identifica in mod unic la nivel international contul unui client la o institutie financiara si este folosit pentru a procesa platile intre banci/institutii financiare. Un IBAN este un set de litere și numere care reprezintă un cont bancar individual.

Codurile IBAN atribuite pentru Romania sunt formate din 24 de caractere alfanumerice: litere majuscule (de la A la Z) si cifre (de la 0 la 9), din care primele 2 caractere reprezinta codul de tara.

Formatul codului IBAN se verifica folosind un algoritm pentru verificarea corectitudinii informatiei numit MOD 97-10. Acest algoritm permite identificarea erorilor cauzate de scrierea unui caracter gresit in codul IBAN.

ATENTIE: Formularul de mai sus verifica doar formatul corect al codului IBAN, nu are cum sa verifice si existenta acestuia. Informatiile legate de banca de care apartine contul sunt furnizate doar pentru conturile IBAN din Romania.


Cum pot afla codul SWIFT al bancii de care apartine IBAN-ul?


Pentru conturile din Romania, daca IBAN-ul este valid, vom afisa si codul SWIFT al bancii de care apartine. Vezi aici o lista cu codurile SWIFT din Romania.


Ce inseamna SEPA?


SEPA este acronimul pentru Single Euro Payments Area - Transferul de bani in euro in interiorul UE si catre alte cateva tari a devenit mai simplu, mai rapid si mai ieftin odata cu crearea unui sistem unic de plati, cunoscut sub numele de SEPA. Concret, o plata in euro in zona SEPA o faci in aceleasi conditii in care ai face o plata interna interbancara. Asta inseamna, in principiu, cu aceleasi costuri si acelasi timp de asteptare. Tool-ul nostru iti zice daca contul apartine de o tara aflata in SEPA.


Care sunt beneficiile folosirii unui instrument de validare cod IBAN?


  • Validare precisa: Validatorul IBAN ofera o metoda fiabila si precisa de validare a numerelor IBAN. Prin introducerea IBAN-ului in validator, utilizatorii pot verifica rapid si precis corectitudinea si autenticitatea acestuia, reducand riscul de a procesa tranzactii cu IBAN-uri incorecte sau invalide.
  • Prin incorporarea unui validator IBAN in procesele dvs. bancare, puteti asigura verificari precise si fiabile, economisi timp, reduce erorile si consolida securitatea generala.
  • Conformitate si prevenire a fraudelor imbunatatite: Validarea codului IBAN este cruciala pentru conformitatea cu reglementarile si prevenirea fraudei. Utilizarea unui validator IBAN online ajuta la asigurarea conformitatii cu standardele si reglementarile din industrie, reducand riscul de activitati frauduloase legate de tranzactiile bancare. Validarea IBAN-urilor inainte de initierea tranzactiilor sporeste securitatea si reduce riscurile potentiale.

Du-te sus