Liberalizarea pietei gazelor are toate sansele sa se transforme intr-un adevarat fiasco. Ministrul Economiei ameninta furnizorii cu o reglementare si mai agresiva. Reactie: Piata nu se formeaza prin Ordonante militare sau civile!

Liberalizarea pietei gazelor are toate sansele sa se transforme intr-un adevarat fiasco. Ministrul Economiei ameninta furnizorii cu o reglementare si mai agresiva. Reactie: Piata nu se formeaza prin Ordonante militare sau civile! - stire pe scurt


Liberalizarea pietei gazelor are toate sansele sa se transforme intr-un adevarat fiasco, dupa ce ministrul economiei si energiei Virgil Popescu s-a autosesizat, in urma numeroaselor articole publicate inclusiv de Profit.ro, care semnalau ca furnizorii vor fi singurii beneficiari ai liberalizarii. Acestia refuza sa faca orice concesiune, nedorind sa transfere in pret reducerea pretului de achizitie ca urmare a scaderii cererii, dar si a unui ordin ANRE de instituire a unui program de ofertare de gaz obligatoriu pentru producatori, care leaga cel putin pentru prima licitatie, pretul gazului de pe pietele centralizate din Romania de cel de pe bursa austriaca CEGH.


Cititi toate stirea pe profit.ro

sursa: profit.ro - 29.05.2020

Du-te sus