GRAFICE Avertisment ING Bank: Deficitul bugetar va depasi limita admisa de UE. Deteriorarea finantelor publice accelereaza, niveluri nemaivazute din 2010. Incep sa apara semne de "oboseala"

GRAFICE Avertisment ING Bank: Deficitul bugetar va depasi limita admisa de UE. Deteriorarea finantelor publice accelereaza, niveluri nemaivazute din 2010. Incep sa apara semne de "oboseala" - stire pe scurt


Deficitul bugetar se va situa anul acesta la 3,4% PIB, peste limita de 3% admisa in UE, estimeaza economistii ING Bank. Prognoza pentru deficit a fost revizuita la 3,4% de la 3%, cat anticipa banca anterior, dupa ce ritmul deteriorarii finantelor publice a accelerat in a doua parte a anului, iar la noua luni Ministerul Finantelor a anuntat un deficit de 2,62% din PIB. Motivul acestei inrautatiri este ca ritmul de crestere a veniturilor nu a reusit sa tina pasul cu majorarea cheltuielilor. Actualul guvern interimar nu mai are motivatie si forta sa tina defcitul in limita de 3%, atrag atentia economistii.


Cititi toate stirea pe profit.ro

sursa: profit.ro - 30.10.2019

Du-te sus